Bakning

Pannkakstårta

Pannkakstårta

Bjud på en god pannkakstårta som är fylld med säsongens bär. Den går fint att förbereda och pannkakorna kan man steka dagen innan. Perfekt att roa sig med under regniga sommardagar.

Ingredienser

Pannkakssmet

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • En nypa salt
  • Smör till stekning

Lägg allt i en bunke och vispa runt med en ballongvisp tills du har en slät smet. Stek i medelvarm panna med smör. Beroende på hur stor stekpanna du har, hur tjocka du önskar och hur många lager du vill ha kan det behövas 1/2 sats smet till.

Fyllning med färskost

  • 200 g färskost (1 paket)
  • 1 dl frysta eller färska blåbär
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Lägg alla ingredienser i en bunke och rör runt tills allt blandat ihop sig.

Fyllning med grädde och jordgubbar

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket jordgubbar (färska)

Vispa grädden lagom fast. Skiva jordgubbarna, men spara ett gäng som du kan toppa tårtan med.

Montering

Börja med en pannkaka i botten och sen varvar du med de olika fyllningarna och avslutar med en pannkaka toppad med jordgubbar och valfria bär. Jag hittade vinbär i trädgården och ätbara blommor som jag tyckte blev en fin topping till tårtan.

Läs nästa

Filmjölksbröd
Vaniljbullar