Bakning

Vaniljbullar

Vaniljbullar

Saftiga bullar med vaniljfyllning. Baka många och fyll frysen för fikastunder som väntar.

ca 40 bullar

  • 150 g smör
  • 15 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 3 krm salt
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk mortlad kardemummakärnor

Fyllning

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker

Rör ihop fyllningen.

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen och sockret i degvätskan. Tillsätt salt och mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två till tre delar och knåda varje del lite lätt. Kavla ut en del till en rektangulär platta, ca 25×50 cm. Bred ut fyllningen på degplattan. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler.

 

Läs nästa

Pannkakstårta
Vattenmelon jello