Chokladmousse
- 120 g Mörk choklad
- 3 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- Hallon till dekoration och smaksättare
Tillagning
Riv och finhacka cirka 20 g av chokladen och ställ undan till garnityr. Bryt resten av chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik. Ställ tallriken över en liten kastrull med kokande vatten och låt sjuda några minuter tills chokladen har smält.
Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt. Moussen kan bli grynig om man vispar för mycket!
Ta bort tallriken från kastrullen, dela äggen och rör ner gulorna och några droppar konjak eller annan spritsort i chokladen. Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden.
Fördela moussen i små glas. Ställ dem på en bricka och låt moussen stelna i kylen. Det tar minst 2-3 timmar. Eller ställ bunken direkt i kylen.
Lägg på den rivna chokladen på moussen och servera med färska eller frysta hallon.