Bakning

Kolakakor med daim

Kolakakor med daim

Du behöver

200 g smör, rumstempererat

130 g strösocker [1,5 dl]

40 g ljus sirap [2 msk]

10 g bakpulver [2 tsk]

300 g vetemjöl [5 dl]

10 g vaniljsocker [1 msk]

110 g mjölkchoklad eller daimchoklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Vispa smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och mjukt. Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Hacka daim och blanda i.

Barnsligt goda sega kolasnittar med hackad daim i. Det är tur de är så lättbakade, de går åt i en rasande fart!

Tips! Du kan byta ut daimen mot andra smaksättningar, t ex annat godis, kardemumma eller kanel.

Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.

Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.

 

Läs nästa

Kakor med M & M´s
Chokladmousse