Bakning

Dutch pancake med äpple

Dutch pancake med äpple

En klassiker som jag åt första gången i alperna. Dutch pancake är en puffig ugnspannkaka med gyllene frasiga kanter. 

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • En stor klick smör att steka äppleskivorna i
  • 2 äpplen

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär äpplet i tunna skivor. Smält smör i en stekpanna som klarar av att stå i varm ugn. Stek äppleskivorna en stund i smöret.
  • Mixa eller vispa ihop mjöl, socker, vaniljsocker, mjölk och ägg till en jämn smet.
  • Häll smeten i stekpannan och ställ in pannan i ugnen. Grädda ca 25-30 min tills den har fått fin färg. Ringla gärna över lönnsirap eller servera med grädde eller glass.

Läs nästa

Affogato - Enkel kaffedessert
Pärontarte med mandelmassa