En klassiker som jag åt första gången i alperna. Dutch pancake är en puffig ugnspannkaka med gyllene frasiga kanter.
Ingredienser:
- 1 1/2 dl mjöl
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 msk socker
- 3 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- En nypa salt
- En stor klick smör att steka äppleskivorna i
- 2 äpplen
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär äpplet i tunna skivor. Smält smör i en stekpanna som klarar av att stå i varm ugn. Stek äppleskivorna en stund i smöret.
- Mixa eller vispa ihop mjöl, socker, vaniljsocker, mjölk och ägg till en jämn smet.
- Häll smeten i stekpannan och ställ in pannan i ugnen. Grädda ca 25-30 min tills den har fått fin färg. Ringla gärna över lönnsirap eller servera med grädde eller glass.