Bakning

Flätat pestobröd

Flätat pestobröd

Otroligt gott och kul bröd att baka som är gott att servera till en tomatsoppa. Gör din egen pesto när det är säsong eller köp i affären. Byt ut basilika mot ramslök när det är säsong.

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 5 dl 37° ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 11 dl vetemjöl special
  • 1 – 1 ½ dl pesto, gör egen eller köp färdig i affären

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten och blanda så att den löser sig.
  2. Tillsätt honung, olja och salt. Häll på ett par dl mjöl och rör eller kör i beredare tills allt är blandat. Tillsätt resten av mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Täck och ställ att jäsa i kyl minst sex timmar, gärna åtta.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel ungefär stor som ett bakplåtspapper. Bred på peston och rulla ihop degen som en rulltårta.
  4. Lägg rullen på plåten där brödet ska gräddas. Dela rullen mitt itu på längden. Vänd snittytorna uppåt och fläta ihop bitarna löst. Sätt in plåten i ugnen och grädda 15-20 minuter.

Läs nästa

Pumpa med blommor