När solen värmer eller om lingonveckan är nära kan det vara gott och svalkande med den här sockerbomben. Min testpanel (mina barn) gav högsta betyg och trodde inte det var sant när de blev överraskade med en minst sagt galen milkshake. Kul till kalaset!
CHOKLADBOMBEN
150 g mörk choklad
1 dl grädde
1,5 dl glass
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
chokladgodis & kokosflingor
Lägg glaset i frysen, under tiden gör du en ganache. Hacka mörk choklad i bitar och häll kokande grädde över. Blanda ihop till en blank smet och låt den svalan en stund. Smeta sedan på insidan av glaset och runt mynningen. Toppa bäran kanten i kokosflingor. Ställ glaset i frysen igen. Vispa grädden hård och fyll en sprits.
Gör milkshake. Blanda 1 dl mjölk med 1 dl glass och några matskedar ganache.
Plocka fram glaset ur frysen. Häll i en skopa glass (glassen flyter senare till ytan och hindrar vispgrädden från att sjunka ner). Häll över milkshake och spritsa mycket grädde toppigt i glaset. Tryck ner godis i chokladsmak och dekorera med ett par sugrör. Servera direkt och njut!
UNICORN ”FREAK SHAKE”
150 g vit choklad
1 dl grädde
1,5 dl glass
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
regnbågsgodis, strössel, glasstrut
Lägg glaset i frysen, under tiden gör du en ganache. Hacka vit choklad i bitar och häll kokande grädde över. Blanda ihop till en blank smet och låt den svalan en stund.
Doppa kanten på struten i ganachen och sedan vidare i strössel. Låt svalna.
Smeta sedan på insidan av glaset och runt mynningen. Toppa kanten med strössel. Ställ glaset i frysen igen. Vispa grädden hård och fyll en sprits.
Gör milkshake. Blanda 1 dl mjölk med 1 dl glass och några matskedar ganache.
Plocka fram glaset ur frysen. Häll i en skopa glass (glassen flyter senare till ytan och hindrar vispgrädden från att sjunka ner). Häll över milkshake och spritsa mycket grädde toppigt i glaset. Tryck ner godis i chokladsmak och dekorera med ett par sugrör. Servera direkt och njut!