Gott och Blandat

Smördegsflarn med persimon & chevré

Smördegsflarn med persimon & chevré

December innebär också att after work byts ut till olika glöggmys. De traditionella tillbehören brukar vara pepparkakor och ädelost och russon och nötter såklart. De här smördegsflarnen är ett gott och uppfriskande tillbehör till glöggen. Ett plus är dessutom att det går snabbt att göra. 

Smördegsflarn

En smördeg som är ca lika stor som en plåt. Jag köpte en färdig rulle som bara var att rulla ut.

1 stort päron

2-3 persimon

1 bit chevréost

1/2 dl valnötter

Lite honung att ringla över

Flingsalt och svartpeppar

Lite färsk rosmarin att toppa med

Gör så här: Om du har en fryst smördeg behöver den tinas upp innan den plattas ut och garneras. Vik upp kanterna ca 0,5 cm och tryck till. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva päron och sharonfrukter tunt. Lägg ut de omlott gärna varannan för den vackra färgens skull. Smula över chevréosten över frukten. Krossa valnötterna något och strö över. Ringla över honung och toppa med flingsalt och svartpeppar. Avsluta med att repa över lite färsk rosmarin. In i ugnen ca 20-25 minuter. Håll koll under tiden.

 

Läs nästa

Köttbullar på viltkött
Bananpannkaka