Det här nötsmöret går åt som smör i solsken. Det hinner knappt landa i burken innan det är uppätet. Fantastiskt gott på allt. I gröten, mackan, bananen, ja you name it! Så enkelt att göra så numera kommer det vara lika självklart att ha nötsmör som citron hemma i vår kyl.
Här är receptet
- 2-3 dl hasselnötter
- ca 1 dl hackad choklad, 70 %
- smaksätt med lite honung och flingsalt om du vill
- Önskar du mer finnig kräm mixa ner lite rapsolja eller kokosolja.
- Börja med att rosta nötterna 8 minuter i 175 grader i ugnen.
- Lägg nötterna sedan på en handduk och vik den dubbel, gnugga sedan bort så mycket skal du kan.
- Mixa nötter tills oljan pressats ut. Nötterna ska bli lite mer fasta och binda sig. Tillsätt sedan chokladen och fortsätt mixa tills du får en fin kräm. Tillsätt honung, salt eller olja om du önskar. Lycka till och NJUT!