En klassiker som förrätt. Gratinerade fikon med getost, valnötter, honung eller balsamvinäger, lite salt. Så gott!
Ingredienser till 4 fikon (två portioner) (man äter gärna fler så beräkna två fikon per portion till en förrätt)
- Fikon (välj antal beroende på hur många ni är) Är det drinktilltugg räcker ett fikon som en munsbit
- Getost
- En gäng valnötter
- Honung eller balsamvinäger
- Flingsalt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 220°.
Skär ett kryss i varje fikon. Tryck ner en bit getost. Lägg fikonen i en form. Ställ in i ugnen på ca 8-10 min beroende på fikonens storlek. Getosten ska få fin färg.
Ta ut fikonen och strö över hackade valnötter. Ringla över honung eller en skvätt balsamvinäger. Toppa med lite flingsalt.
Ät och njut! Servera gärna med några goda kex.