Gott och Blandat

Grönkålschips med sour cream

Grönkålschips med sour cream

Den här tiden på året och flera månader framåt så frossar vi gärna i grönkål. Den hänger med både till frukost, lunch och middag i olika former. Vilken är din favorit? 

Här kommer ett recept på grönkålschips med sour cream ost

3 dl cashewnötter

1 ½ dl vatten

3 msk citronjuice

10 cm purjolök

1 dl basilika, färsk

¾ dl dill, färsk

en nypa salt

Kör cashewnötter till fyllningen matberedaren till ett fint mjöl. Tillsätt vatten och kör igen. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en krämig konsistens. Krama in sourcreamosten i grönkålen.

När du ska torka:

Bred ut grönkålen över plåtarna. Har du en torkugn, du kan du lägga grönkålen direkt på den rutnätiga plåten. Sätt torkugnen på 42 grader. För dig som har en vanlig ugn, ställ den så nära 45 grader du kan, blir det 50 blir det goda chips ändå, fast alla levande enzymer inte är bevarade. Släpp ut ångan då och då eller sätt något vid ugnsluckan så att det är lite öppen.

Om du har bråttom och är supersugen på chipsen kan du göra såhär: Bred ut på en bakplåt eller torkplåt (inte för tätt) och torka i torkugn i ca 8 timmar eller baka i ugnen på 125 C (gärna varmluft) i ca 30 minuter. Vänd på grönkålschipsen ett par gånger så att de torka jämnt.

Läs nästa

Knäckebrödspizza
Piroger