Bakning

Hemgjorda geléhallon

Hemgjorda geléhallon

Perfekt att göra till alla hjärtans dag eller lite lyxigare lördagsgodis. Lite pyssligt men värt resultatet. Supergod hallonsmak. Tips! Godiset ska ligga 1-2 dagar och torka innan du kan vända dom i socker.

  • 15 g gelatinblad
  • 220 g strösocker
  • 70 g glykos
  • 150 g vatten
  • 110 g hallonpuré (Värm upp hallonen på medelvärme, låt det koka upp och sedan koka i 1-2 min, Pressa genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna. Släng inte kärnorna. Spara och använd som topping på t ex en chiapudding)
  • 15 g citronsaft
  • 5 g vodka
  1. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
  2. Koka upp socker, glykos och vatten till 142 grader. Använd en termometer. Tillsätt hallonpurén och citronjuicen. Då sjunker temperaturen. Koka upp till 120 grader under omröring. Dra åt sidan.
  3. Krama ur gelatinet och rör ner tillsammans med vodkan i blandningen. Häll upp direkt i formar, sockra på ytan med en gång. Låt stå över 1-2 dagar i rumstemperatur. Ploppa ut dem och vände dem i socker. Förvara lufttätt. Receptet kommer från köket.se och My Feldt.

Läs nästa

Semlor med rostad mandelmassa
Jordnötskakor