Perfekt att göra till alla hjärtans dag eller lite lyxigare lördagsgodis. Lite pyssligt men värt resultatet. Supergod hallonsmak. Tips! Godiset ska ligga 1-2 dagar och torka innan du kan vända dom i socker.
- 15 g gelatinblad
- 220 g strösocker
- 70 g glykos
- 150 g vatten
- 110 g hallonpuré (Värm upp hallonen på medelvärme, låt det koka upp och sedan koka i 1-2 min, Pressa genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna. Släng inte kärnorna. Spara och använd som topping på t ex en chiapudding)
- 15 g citronsaft
- 5 g vodka
- Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
- Koka upp socker, glykos och vatten till 142 grader. Använd en termometer. Tillsätt hallonpurén och citronjuicen. Då sjunker temperaturen. Koka upp till 120 grader under omröring. Dra åt sidan.
- Krama ur gelatinet och rör ner tillsammans med vodkan i blandningen. Häll upp direkt i formar, sockra på ytan med en gång. Låt stå över 1-2 dagar i rumstemperatur. Ploppa ut dem och vände dem i socker. Förvara lufttätt. Receptet kommer från köket.se och My Feldt.