Bakning

Ris à la malta

Ris à la malta

Helt ärligt har jag bara dåliga minnen av den här desserten men nu på senare år har jag upptäckt att den är rätt god. Men den ska vara rätt liten och serverad med någon form av citrusfrukt. Jag tycker också det är gott och lägga till nötter eller frön så det blir lite tuggmotstånd.

Perfekt dessert nu när vi precis gått in i december och risgrynsgröten finns i de flestas kylskåp. 

DU BEHÖVER:

  • 3 dl kall risgrynsgröt, färdigköpt på tub eller gröt som blivit över.
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 3 msk hackad mandel eller annan nöt, frön
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 2 klementiner skalade och delade i bitar

GÖR SÅ HÄR: 

  • Vispa grädden.
  • Hacka nötterna.
  • Rör ihop grädde, risgrynsgröt, florsocker, vaniljpulver.
  • Servera i glas eller mindre skålar. Toppa med nötter, frön och klementinbitar.

Läs nästa

Lyxiga chokladbollar
Frozen cheesecake