Den här desserten är perfekt till barn och vuxna och kan förberedas.
GLASSBOMB
- 1,5 liter vaniljglass
- 0,5 liter hallonsorbet
- 0,5 liter hallonsorbet
- Strössel, färska eller frysta bär
- plastfolie och en bunke, ca 3 liter
Gör så här:
- Täck bunken med plastfolie. Låt plasten hänga över kanterna.
- Med hjälp av en sked täcker du första lagret av vaniljglassen runt om i bunken. Tryck upp glassen mot kanterna. Spara lite glass som du kommer behöva i slutet.
- Gör samma sak med hallonsorbet. Fördela den jämnt på vaniljglassen.
- Gör samma sak med mangosorbet.
- Avsluta med att täcka glassbomben med vaniljglassen som är kvar.
- Klä in glassen med plastfolien som hänger över kanterna och ställ in bunken i frysen minst 3 timmar.
- Ta fram glassen ccc 15 minuter innan den ska serveras. Lägg upp den på ett fat eller bricka och ta bort plasten. Servera med bär. Toppa med strössel.
- Gott nytt år!