Bakning

Glassbomb

Glassbomb

 

Den här desserten är perfekt till barn och vuxna och kan förberedas.

GLASSBOMB

  • 1,5 liter vaniljglass
  • 0,5 liter  hallonsorbet
  • 0,5 liter hallonsorbet
  • Strössel, färska eller frysta bär
  • plastfolie och en bunke, ca 3 liter

Gör så här:

  • Täck bunken med plastfolie. Låt plasten hänga över kanterna.
  • Med hjälp av en sked täcker du första lagret av vaniljglassen runt om i bunken. Tryck upp glassen mot kanterna. Spara lite glass som du kommer behöva i slutet.
  • Gör samma sak med hallonsorbet. Fördela den jämnt på vaniljglassen.
  • Gör samma sak med mangosorbet.
  • Avsluta med att täcka glassbomben med vaniljglassen som är kvar.
  • Klä in glassen med plastfolien som hänger över kanterna och ställ in bunken i frysen minst 3 timmar.
  • Ta fram glassen ccc 15 minuter innan den ska serveras. Lägg upp den på ett fat eller bricka och ta bort plasten. Servera med bär. Toppa med strössel.
  • Gott nytt år!

 

Läs nästa

Nachosemla
Fläskisar av marshmallows