Bakning

Hemgjorda glassbåtar

Hemgjorda glassbåtar

En av mina glassfavoriter är glassbåten. När en vän tipsade mig om det här receptet så blev jag såklart nyfiken och ville testa. Jag har en ärlig testpanel hemma som gav både ris och ros. Så nu är det upp till dig att testa och se om den här glassen kan bli en favorit!

Glassbåtar ca 13 st

  • 13 mjuka tacobåtar, mini
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
  • 1 dl valfri sylt ( jag valde hallonsylt)
  • 150 g valfri choklad (jag valde ljus choklad)

Topping

  • 50 g choklad (jag valde mörk choklad)
  • 1 dl hackade nötter, t.ex hasselnötter, valnötter eller mandel
  • Jag sparade lite choklad som jag hackade och toppade några båtar med

Gör så här:

  1. Smält chokladen (150 g) i vattenbad eller försiktigt i micron. Pensla båtarna med en bakpensel på insidan och kanten. Låt stelna en aning innan du fyller dom.
  2. Vispa upp grädden fluffig. Tillsätt vaniljpasta och kondenserad mjölk. Vispa ihop så det blandar sig.
  3. Ta fram båtarna. Klicka i valfri mängd i båtarna. Antingen breder du ut sylten eller så låter du det vara mer i mitten av båten. Fyll sedan båten med glassmeten. Smält den andra chokladen eller använd samma och ringla över. Strö över valfria nötter och choklad.
  4. Ställ in i frysen i ca 1,5 timme. Servera och njut av lyxigare glassbåt.

Läs nästa

Crème caramel
Bakad havre med ingefära & äpple