För någon vecka sedan fick jag en tidningen ”Vego” i present av en vän. Jag hittade massor med smarriga recept men fastnade för den här dippen som lät så god. Jag blev nyfiken och mixade ihop den en dag då jag visste att jag skulle ha ett gäng som kunde provsmaka. Den fick högsta betyg, av både barnen och mig. Så god och enkel att göra. Den passar perfekt som bara en dipp med grönsaker eller som en röra du kan servera till grillmiddagen. Testa! Du kommer inte bli besviken.
Jordnötsdipp från tidningen Vego
Under tiden jag mixade ihop den här dippen kom min dotter hem med ett gäng
kompisar. En perfekt testpanel tänkte jag. Dippen fick 10 poäng!
Dippen är perfekt som tilltugg till drinken eller som ett tillbehör till måltiden. Gott till allt grillat!
Du behöver:
2 dl rostade, saltade jordnötter
1 tomat
1 färsk röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk kallpressade rapsolja
1/2 lime, saften
1 dl hackad koriander
2 tsk kokossocker/eller muscovadosocker
1/2 tsk salt
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa slät. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.
Smaklig spis! Hälsningar Lina/Bloggen ps. Receptet kommer från tidningen VEGO.