Gott och Blandat

Sommarfrukost

Sommarfrukost

FRUKOSTTIPS!

Sommaren är verkligen här nu. Det märks att lovet är nära när barnen hänger mer ute än inne och aldrig vill gå och lägga sig. Effekten blir väldigt trötta barn dagen efter. Men ett knep jag har är att locka med bananpannkakor eller granola. Just nu toppar vi gärna med jordgubbar. En fantastisk start på dagen! Vad äter du för frukost?

Till två personer behöver du:

  • 1 banan
  • 4 ägg
  • en liten näve boveteflingor eller havregryn
  • deluxe – en gnutta vaniljpulver
  • toppa med bär, frukt, kokos, nötter, jordnötssmör m.m

Mixa ihop banan, ägg, flingor, ev vaniljpulver. Låt stå en stund. Stek sedan i en medelvarm panna, vi använder teflon i smör eller kokosfett. Servera varma eller kalla. Perfekt till utflykten!

MIN GRANOLA

  • 1 paket havregryn
  • 1 påse kokosflingor
  • 2-3 dl solrosfrön
  • 1-2 dl grovt hackade valfria nötter
  • 2,5 dl vatten
  • 3 msk honung
  • 3 msk kokosfett eller rapsolja
  • GÖR SÅ HÄR
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg alla torra ingredienser i en bunke.
  • Värm vattnet, lägg i honung och kokosfett så det får smälta i det ljumna vattnet.
  • Häll ner vätskan i bunken och blanda runt, gärna med händerna. Häll i hälften av granolan på en plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen och låt den stå inne i ca 10 min. Vän sedan runt granolan och låt den stå inne 10 min till. Men ha kolla så den inte blir bränd. Granolan ska vara helt torr när den är klar. Låt den svalna innan den åker ner i en lufttät burk.

Läs nästa

Lingonparfait med dulce de leche
Freak shake