Bakning

Jordnötskakor

Jordnötskakor

Jag fastande för att det bara är tre ingredienser. Jag toppa kakan med smält choklad och grovt hackade salta jordnötter. Den kombon blev väldigt god. Sött och salt! Receptet kommer från "Fixa själv"

Ingredienser:

Du behöver till ca 10-15 kakor beroende på storlek

  • 2,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl jordnötssmör 
  • TOPPING 
  • Smält choklad
  • ev. 1/2 dl jordnötter
  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Vispa socker, ägg och jordnötssmör med en elvisp tills det är krämigt
  3. Rulla smeten till cirka 10 bollar och lägg upp dem på en bakplåtsklädd plåt.
  4. Gör ett kryssmönster med en gaffel
  5. Skjuts in i ugnen i cirka 10 minuter
  6. Låt kakorna svalna. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i micron.
  7. Klicka ut choklad i mitten på varje kaka och strö över lite hackade jordnötter.
  8. Ät och njut!

Läs nästa

Hemgjorda geléhallon
Alpmuffins med ost & skinka