Bakning

Ballerinakakor

Ballerinakakor

Fira nutelladagen med att baka ballerinakakor. Inte alls svårt som man kanske kan tro. Försvinnande goda.

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1 msk vatten
  • 2 msk kakao

Fyllning

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g choklad- och hasselnötskräm (av Nutellayp)
  1. Lägg alla ingredienser utom vatten och kakao i en matberedare.
  2. Mixa till deg. Dela degen i två, tillsätt kakao och vatten till den ena degen.
  3. Plasta in de olika degarna, låt vila i kylen minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Kavla ut degen med choklad på lätt mjölat underlag. Stansa ut i önskad form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda ca 10 minuter.
  7. Kavla ut den ljusa degen och stansa ut i samma form som chokladdegen. Ta också ut ett litet hål i mitten och baka dem på samma sätt som de mörka kakorna.
  8. Smält chokladen och rör samman med choklad- och hasselnötskrämen. Spritsa i mitten på varje mörk kaka och tryck på det ljusa som ett lock. 

Läs nästa

Alpmuffins med ost & skinka
Fyllning till bagel