Fira nutelladagen med att baka ballerinakakor. Inte alls svårt som man kanske kan tro. Försvinnande goda.
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 125 g smör
- 1 msk vatten
- 2 msk kakao
Fyllning
- 100 g mjölkchoklad
- 100 g choklad- och hasselnötskräm (av Nutellayp)
- Lägg alla ingredienser utom vatten och kakao i en matberedare.
- Mixa till deg. Dela degen i två, tillsätt kakao och vatten till den ena degen.
- Plasta in de olika degarna, låt vila i kylen minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen med choklad på lätt mjölat underlag. Stansa ut i önskad form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda ca 10 minuter.
- Kavla ut den ljusa degen och stansa ut i samma form som chokladdegen. Ta också ut ett litet hål i mitten och baka dem på samma sätt som de mörka kakorna.
- Smält chokladen och rör samman med choklad- och hasselnötskrämen. Spritsa i mitten på varje mörk kaka och tryck på det ljusa som ett lock.