Bakning

Fyllning till bagel

Fyllning till bagel

En matig bagel är riktigt gott att servera till helgfrukosten eller som ett tillbehör till sopplunchen. En klassiker som jag gillar är bagel med färskost, kallrökt lax, rödlök och dill. Här kommer ett annat recept som jag gillade jättemycket, inspireras av Tuvessonskan.

Dillspread (4 portioner)

  • 1/2 paket fryst dill (ca 20 g)
  • 1/2 paket cream cheese (100 g)
  • Lite citronsaft
  • Salt + svartpeppar
  • Avokado
  • Skalad, tunt skivad rödlök
  • Kapris

Rör ihop cream cheese och dill. Smaka av med citronsaft, salt och färskmalen svartpeppar. Låt stå kallt fram till servering.
Börja med att be ett tjockt lager dillspread på båda sidorna av brödet. Skiva avokado i tunna skivor och lägg på underdelen av bageln. Toppa med tunna skivor rödlökkapris, finhackad dill samt lite extra citronsalt. Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen och salta lite extra.

Läs nästa

Ballerinakakor
Semmelpizza