Bakning

Kanelbulle på croissantdeg

Kanelbulle på croissantdeg

Fira kanelbullens dag med att göra en kanelbulle på färdig croissantdeg. Supergott och väldigt enkelt. Lyxa till det med att göra frosting till bullarna.

Ingredienser till kanelbullar gjorde på färdig croissantdeg

  • Färdig croissantdeg
  • Fyllning till kanelbullar 24 st normala (det blev smet över som jag förvarat i kylen för att kunna göra ytterligare en omgång bullar)
  • 150 g smör (rumstemperatur)
  • 11/2 dl brun farin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk kanel
  • 2 msk maizena
  • Florsocker till croissanter

Börja med att vispa ihop allt till fyllningen.

Öppna burken och ta ut degen.

Såhär gör du kanelbullecroissanter

Bred på fyllningen på trekantsbitarna. Rulla ihop från den breda sidan till spetsen. Forma den till en croissant. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna en stund innan du pudrar över florsocker.

Såhär gör du kanelbullar av croissantdeg

Öppna burken och ta ut degen. Dela den lägg ihop den så du har en rektangel av degen. Kavla ihop skarvarna om du behöver. Bred på kanelbullefyllingen. Rulla ihop degen från en breda sidan. Skär i två centimeter tjocka skivor. Förered en form med bakplåtspapper där du sedan placerar alla bullarna när varandra. Grädda enligt anvisningarna på paketet. Bullarna är klara när dom fått fin färg. Ta it och svalna innan du brer på frostingen. Om inte så kan du pudra på florsocker och servera direkt.

Frosting om du vill toppa kanelbullarna

  • 120 g smör (rumstemperatur)
  • 100 g färskost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3,5 dl florsocker

Vispa med en elvisp ihop smör, färskost och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt florsockret lite i taget och fortsätt vispa tills frostingen är fluffig och fin.

Läs nästa

Hallonkaka - Atlanten
Pumpafrallor