Bakning

Kanelbullekaka med brynt smör

Kanelbullekaka med brynt smör

Har du torra kanelbullar som du inte vill slänga. Då tipsade en bekant om kakan Benjamin Ingrosso gjorde i ett av hans program. En perfekt form att göra kakan i är ugnsformen från Kockums Jernverk. 

Kanelbullekaka med brynt smör

  • 8-12 kanelbullar, torra (antal beroende på storlek)
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g smör, brynt
  • 1 msk rörsocker
  • smör, till formen
  • Vispad grädde till servering

Gör så här:

  1. Skär de torra bullarna i mindre bitar. 
  2. Smörj en ugnssäker form, så stor att bullarna får plats i den. Lägg ut bullarna i formen.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt mjölk, grädde och brynt smör. 
  4. Häll smeten över bullarna i formen. Låt stå och dra minst 40 minuter, gärna över natten i kyl. 
  5. Sätt på ugnen på 175 grader. 
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-60 minuter. Kolla efter 45 minuter med sticka om kakan är klar, äggstanningen ska ha satt sig. Ta ut ur ugnen och strö över rörsockret. 
  7. Servera kakan varm eller kall med vispad grädde smaksatt med punsch eller glass.

Receptet kommer från Benjamin Ingrosso och hans program Benjamin´s.

 

Läs nästa

Muffins till Halloween
Kesofrutti med jordgubbar