Kladdkakans kladdkaka. Precis som en kladdkaka ska vara. Den här bakade jag till midsommar och den fick högsta betyg. Receptet kommer från My kitchen stories, Camilla Hamid.
Receptet ger 10-12 generösa bitar klassisk kladdkaka och bakas i en springform med diameter på 23 cm.
225 g smör
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
- Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten.