Bakning

Kladdkaka

Kladdkaka

Kladdkakans kladdkaka. Precis som en kladdkaka ska vara. Den här bakade jag till midsommar och den fick högsta betyg. Receptet kommer från My kitchen stories, Camilla Hamid.

Receptet ger 10-12 generösa bitar klassisk kladdkaka och bakas i en springform med diameter på 23 cm.

225 g smör

3 dl strösocker

2 dl brunt farinsocker

1 msk vaniljsocker

4 stora ägg

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten.

Läs nästa

Victoria Sponge Cake
Jordgubbsspett med brownie & marshmallows