Bakning

Kokostoppar med saffran

Kokostoppar med saffran

Snart är det Lucia och saffran är en given ingrediens som används flitigt under december. 

En annan favorit är kokos. Kombinationen kokos och saffran passar väldigt bra så här kommer en teaser som kakan serveras på en adventsfika. Lycka till!

Kokostoppar, ca 20 st

55 g smör
0.5 g saffran
2 ägg
1 dl strösocker
5.5 dl kokos, riven

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och rör ner saffran, ställ åt sidan.
Blanda ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt kokos och smörblandningen.
Rör till en jämn och kladdig smet och låt stå i 10 minuter för att svälla.
Klicka ut matskedsstora klickar med smet på plåten och forma till toppar.
Blöt fingrarna i kallt vatten emellanåt så är det lättare att forma kokostopparna.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter. Tag ut och låt svalna.
Förvaras i kakburk med lock i skafferiet.

Läs nästa

Äppelrosor
Chokladfudge med flingsalt