Inspirerat av succén från Mr Cake och Roy Fares i spetsen, ”Nachoselman”. Jag blev såklart nyfiken och testade att göra en glutenfri variant. Den blev så god. Allt tog slut i ett nafs efter att mina barn och vänner provsmakat. Testa du med!
NACHOSEMLA – Glutenfri
Till 2-4 pers beroende på hur mkt du gillar semla.
Nachos
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk florsocker
- 1 tsk mortlad kardemumma
- 1 äggvita
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg allt i en bunke och rör ihop till en jämn deg.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt tunt. Ta hjälp av en kavel eller tryck ut med händerna.
- Skär önskat mönster och storlekar på chipsen.
- Ställ in plåten högt uppe i ugnen i ca 10-25 min. De ska bli lite gyllenbruna.
Mandelröra
- 1,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl florsocker
- 0,25-0,5 dl mjölk
- Lägg allt i en bunke och rör till en jämn smet. Vill du ha den slätare kan du mixa den med en stavmixer eller liknande.
Till servering
- Vispad grädde
Ta ut nachochipsen och låt de svalna lite innan du serverar tillsammans med mandelröra och vispad grädde. Dippa och njut!