Bakning

Nachosemla

Nachosemla

Inspirerat av succén från Mr Cake och Roy Fares i spetsen, ”Nachoselman”. Jag blev såklart nyfiken och testade att göra en glutenfri variant. Den blev så god. Allt tog slut i ett nafs efter att mina barn och vänner provsmakat. Testa du med!

NACHOSEMLA – Glutenfri

Till 2-4 pers beroende på hur mkt du gillar semla.

Nachos

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1 äggvita

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Lägg allt i en bunke och rör ihop till en jämn deg.
  • Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt tunt. Ta hjälp av en kavel eller tryck ut med händerna.
  • Skär önskat mönster och storlekar på chipsen.
  • Ställ in plåten högt uppe i ugnen i ca 10-25 min. De ska bli lite gyllenbruna.

Mandelröra

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,25-0,5 dl mjölk
  • Lägg allt i en bunke och rör till en jämn smet. Vill du ha den slätare kan du mixa den med en stavmixer eller liknande.

Till servering

  • Vispad grädde

Ta ut nachochipsen och låt de svalna lite innan du serverar tillsammans med mandelröra och vispad grädde. Dippa och njut!

 

Läs nästa

Pizzadeg
Glassbomb