Bakning

Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg
Doften av nybakade pepparkakor hör verkligen december till. Preppa papparkasdegen redan nu och fyll kakburkarna så är du redo till 1:a advent.
Ingredienser:
  • 600 g vetemjöl
  • 300 g strösocker
  • 250 g smör
  • 125 g vispgrädde
  • 125 g mörk sirap
  • 7 g bikarbonat
  • 7 g malen kanel
  • 7 g malen ingefära
  • 5 g malen nejlika
  • 5 g malen pomerans
  • 5 g malen kardemumma
  • vetemjöl, till utbakning

Gör så här:

  • Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Plasta in och låt vila minst 1 dygn, gärna 1 vecka eller längre så att smakerna utvecklas.
  • Kavla ut tunt på mjölat bord. Stansa ut med valfria pepparkaksformar.
  • Grädda i 180 grader, ca 8-15 minuter, tiden beror på storlek.
  • Receptet kommer från Johan Sörberg.

Läs nästa

Croissant med saffran
Geléhallon med saffran