Doften av nybakade pepparkakor hör verkligen december till. Preppa papparkasdegen redan nu och fyll kakburkarna så är du redo till 1:a advent.
Ingredienser:
- 600 g vetemjöl
- 300 g strösocker
- 250 g smör
- 125 g vispgrädde
- 125 g mörk sirap
- 7 g bikarbonat
- 7 g malen kanel
- 7 g malen ingefära
- 5 g malen nejlika
- 5 g malen pomerans
- 5 g malen kardemumma
- vetemjöl, till utbakning
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Plasta in och låt vila minst 1 dygn, gärna 1 vecka eller längre så att smakerna utvecklas.
- Kavla ut tunt på mjölat bord. Stansa ut med valfria pepparkaksformar.
- Grädda i 180 grader, ca 8-15 minuter, tiden beror på storlek.
- Receptet kommer från Johan Sörberg.