Bakning

Kolakakor med daimchoklad

Kolakakor med daimchoklad

Baka en klassik kaka och addera en annan klassiker från godishyllan. En god kombination är perfekt att ha i frysen när man får oväntat besök. 

Du behöver

200 g smör, rumstempererat

130 g strösocker [1,5 dl]

40 g ljus sirap [2 msk]

10 g bakpulver [2 tsk]

300 g vetemjöl [5 dl]

10 g vaniljsocker [1 msk]

110 g mjölkchoklad eller daimchoklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Vispa smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och mjukt. Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Hacka daim och blanda i.

 

Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.

Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.

Barnsligt goda sega kolasnittar med hackad daim i. Det är tur de är så lättbakade, de går åt i en rasande fart!

Tips! Du kan byta ut daimen mot andra smaksättningar, t ex annat godis, kardemumma eller kanel.

Läs nästa

Pepparkaksdeg
Ostkaka med keso