Baka en klassik kaka och addera en annan klassiker från godishyllan. En god kombination är perfekt att ha i frysen när man får oväntat besök.
Du behöver
200 g smör, rumstempererat
130 g strösocker [1,5 dl]
40 g ljus sirap [2 msk]
10 g bakpulver [2 tsk]
300 g vetemjöl [5 dl]
10 g vaniljsocker [1 msk]
110 g mjölkchoklad eller daimchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Vispa smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och mjukt. Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Hacka daim och blanda i.
Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.
Barnsligt goda sega kolasnittar med hackad daim i. Det är tur de är så lättbakade, de går åt i en rasande fart!
Tips! Du kan byta ut daimen mot andra smaksättningar, t ex annat godis, kardemumma eller kanel.