Toppa pizzan med rabarberkompott. God att äta kall som varm. Perfekt om du har pizzadeg kvar eller eller resa på Liba tunnbröd. Det blir lite som en osötad tarte. Jag gjorde den på en köpt pizzadeg från affären.
RABARBERPIZZA
Du behöver
- En färdig pizzadeg eller hemmagjord.
- 1/2 sats rabarberkompott. (se recept nedan) eller så gör du en hel sats och sparar resten till frukosten eller mellanmål.
- 1/2-1 tsk kardemummafrön, mortlade
- En burk vaniljkesella
Rabarberkompott:
Du behöver
- 400 g rabarber (ca 1 liter slantad)
- 0,5 dl vatten
- 2,5 strösocker
- 1 krm vaniljpulver
Rabarberkompott! Gör så här:
- Skala och skär rabarbern i slantar. Häll på vatten, socker vaniljpulvret.
- Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Red eventuellt av kompotten med maizena. Använd ca 1/2 msk och en skvätt vatten. Läs mer på paketet.
Pizza! Gör så här:
- Bred ut ett tunt lager av kompotten på den tunna pizzadegen. Sätt in i ugnen på 220 grader i ca 10-20 minuter. Den ska få fin färg i kanterna. Använder du ett tunnbröd behöver de bara vara inne i ca 5-7 min. Kanterna ska få lite färg. Ha koll så pizzan inte bränns.
- Toppa med mortlad kardemumma och kesella. Har du citronmeliss eller mynta är det fint och gott att dekorera med. Klar att serveras. Smaklig spis!