Bakning

Rödbetsvegetti med hallon& lakrits

Rödbetsvegetti med hallon& lakrits

Idag den 12 april firar vi lakritsdagen med en favorit som serverades på en kundkväll för några år sedan.

Variation på rödbeta med lakrits, hallon och vaniljglass Ca 4 portioner
Lakrits sirap:
1dl vatten
1dl socker
3-4 stjärnanis
5 st lakritsdadlar
Svart karamellfärg

Rödbetssallad
Förkokta rödbetor 500g
Rödbets vegetti
1 pk färska hallon
Hallon vinäger 3msk
Citron olivolja 3msk eller saften av 1/2 -1 citron beroende på hur mycket syra du önskar.

Koka vatten,socker och stjärnanis till lagom tjock konsistens(prova droppa lite på tallrik och låt svalna)
Sila bort stjärnanis och lägg i ca 5 lakritsdadlar och mixa slät. Tillsätt någon droppe svart karamellfärg. Låt svalna. Denna kan man göra några dagar innan.

Skär den förkokta rödbetan i små tärningar och blanda med rödbetsvegetti. Vänd runt med Hallonvinäger och citronolivolja.
Lägg upp snyggt på tallrikar och garnera med hallon.
Ringla runt lakrits sirap och servera med vaniljglass.
Smaklig dessert!

 

Läs nästa

Kladdkaka med ostbågar
Brända mandlar med muscovado