Receptet gäller för 15 bitar
- 3 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakplulver
- 1 msk vatten
Fyllning
- 2 dl mosade bär eller sylt
- Skivade jordgubbar som sprids ut över sylten
- Grädde smaksatt med lemon curd om man vill
- Dekorera med jordgubbar, mynta eller citronmeliss
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop. Låt svalna.
- Skärv rulltårtan i skivor. Vispa grädden och klicka på skivorna. Garnera med färska bär.