Bakning

Crack bread med fetaost & vitlök

Crack bread med fetaost & vitlök

 

Det här brödet kan verkligen bli en snackis runt middagsbordet. Det passar bra till mycket. Gott till kräftskivan eller som tillbehör till soppan. Barnen slukade brödet hemma hos oss ikväll. Man kan variera med vad man har hemma och kryddor som passar till resten av måltiden.

Här kommer receptet på ett bröd!

Du behöver till ett bröd

  • 1 limpa , långfranska, lantbröd eller levain
  • 1 pressad/riven vitlöksklyfta
  • 1 liten näve hackad persilja
  • 1/2 fetaost
  • 2 dl riven ost
  • 1/2-1 dl olivolja
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 citronklyfta

Gör såhär: 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Börja med att blanda ihop olivolja, vitlök, pressad citron och lite flingsalt.
  • Skär fetaosten i skivor.
  • Skär sedan brödet med en brödkniv på diagonalen så det bildas ett rutmönster. OBS! skär ej igenom hela limpan utan låt botten vara intakt.
  • Fyll brödet med fetaosten och den rivna osten.
  • Ringla sedan över dressingen.
  • Sätt in brödet i ugnen i ca 5-10 minuter.

 

Läs nästa

Bakad havre med ingefära & äpple
Rulltårta med jordgubbar