Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

Till 4 pers

Ingredienser: 

1½ gelatinblad

1½ dl vispgrädde

5 msk strösocker

1 krm vanilj pulver

0,5 g saffran (1 kuvert)

3 dl gräddfil

Tillbehör

Lingon (frysta eller färska)

Pannacottan: Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Slå på grädde, socker, vaniljpulver och saffran i en kastrull. Låt koka upp, dra sedan kastrullen åt sidan.

Krama ur vätskan ur geletinbladen och smält dom i grädden. Låt gräddblandningen svalna något och blanda i gräddfil.

Häll upp i en bunke och låt stå i kyl i minst 2 timmar. Ta ut pannacotta och häll i den i en spritspåse. Föredal 1 tsk lingon i varje glas. Sprita över pannacotta. Dekorera med lite lingon. Vill du ha lite crunch till panancottan kan man servera en biscotti bredvid. Det är gott. Gärna då med choklad & apelsin.

Ljuvligt gott.

Läs nästa

Långpannebröd
Rocky road