Till 4 pers
Ingredienser:
1½ gelatinblad
1½ dl vispgrädde
5 msk strösocker
1 krm vanilj pulver
0,5 g saffran (1 kuvert)
3 dl gräddfil
Tillbehör
Lingon (frysta eller färska)
Pannacottan: Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Slå på grädde, socker, vaniljpulver och saffran i en kastrull. Låt koka upp, dra sedan kastrullen åt sidan.
Krama ur vätskan ur geletinbladen och smält dom i grädden. Låt gräddblandningen svalna något och blanda i gräddfil.
Häll upp i en bunke och låt stå i kyl i minst 2 timmar. Ta ut pannacotta och häll i den i en spritspåse. Föredal 1 tsk lingon i varje glas. Sprita över pannacotta. Dekorera med lite lingon. Vill du ha lite crunch till panancottan kan man servera en biscotti bredvid. Det är gott. Gärna då med choklad & apelsin.
Ljuvligt gott.