Bakning

Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Njut av en Gotlandsklassiker, saffranspannkaka med salmbärsylt och vispgrädde. Perfekt som dessert i jul.

Ingredienser:

2 dl grötris

4 dl vatten

0,5 tsk salt

1 l mjölk

2 ägg

0,5 g saffran

1 dl hackad mandel

1 dl strösocker

salmbärssylt

grädde

Gör så här

Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter.

Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något.

Blanda i ägg, saffran, socker och mandel.

Blanda runt och häll upp i en cirka 20 cm stor ugnsfast form.

Grädda i 200 grader i 20-30 minuter.

Servera med vispad grädde och salmbärssylt.

Läs nästa

Chokladkräm med olivolja & havssalt
Croissant med saffran