Tunnbröd med ost. Försvinnande gott! Ät direkt eller njut till en god soppa.
Tunnbröd med ost
Ingredienser:
50 g smör
5 dl mjölk
1-2 nävar havregryn
12,5 g jäst
0,5 tsk salt
1 msk honung
0,25 tsk hjorthornssalt
ca 9 dl vetemjöl
En näve riven valfri ost, perfekt om du har en ostkant liggande i kylen
Gör så här
Smält smöret och häll på mjölken. Smula ner jästen i en degblandare och häll på degvätskan. Häll i havregrynen. Rör ner salt, honung och hjorthornssalt. Häll i mjölet, men ta det försiktigt på slutet så att inte degen blir för hård.
Arbeta ihop degen tills den släpper bunken och låt den sedan vila i 20 minuter. Dela degen i 16 bitar och rulla små bullar. Fyll varje boll med ost.
Kavla ut dem tunt. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna (utan fett) och grädda bröden i ca 1-2 minuter på varje sida. Eller grädda i en pizzaugn. Låt svalna!