Bakning

Tunnbröd med ost

Tunnbröd med ost

Tunnbröd med ost. Försvinnande gott! Ät direkt eller njut till en god soppa.

Tunnbröd med ost

Ingredienser:

50 g smör

5 dl mjölk

1-2 nävar havregryn

12,5 g jäst

0,5 tsk salt

1 msk honung

0,25 tsk hjorthornssalt

ca 9 dl vetemjöl

En näve riven valfri ost, perfekt om du har en ostkant liggande i kylen

Gör så här

Smält smöret och häll på mjölken. Smula ner jästen i en degblandare och häll på degvätskan. Häll i havregrynen. Rör ner salt, honung och hjorthornssalt. Häll i mjölet, men ta det försiktigt på slutet så att inte degen blir för hård.

Arbeta ihop degen tills den släpper bunken och låt den sedan vila i 20 minuter. Dela degen i 16 bitar och rulla små bullar. Fyll varje boll med ost.

Kavla ut dem tunt. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna (utan fett) och grädda bröden i ca 1-2 minuter på varje sida. Eller grädda i en pizzaugn. Låt svalna!

Läs nästa

Morotskaka
Kanelbullecroissant