Bakning

Vinbärskaka

Vinbärskaka

Underbar kaka som du lätt svänger ihop. De syrliga vinbären passar fint till den kakan. Bröa gärna formen med kokos. Testa dig fram och variera med vilka bär du har tillgång till. 

Vinbärskaka

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör

3 ägg

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

ev. 1 tsk vaniljsocker 

300 g vinbär 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
  • Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet.  Smöra och bröa formen. Bred ut i en smord ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. 
  • Strö över bären och tryck ner dem lätt i smeten.
  • Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min tills den blivit precis torr när du sticker i den. Låt svalna. Pudra gärna över florsocker och servera som den är elelr med lättvispad grädde. 

Läs nästa

Äppeltarte från Poulan
Soppa på jordärtskockor