En dessert eller lyxigare mellis. Välj bär och frukt efter säsong. Variera med vilka nötter du har i skafferiet. Eller varför inte rosta lite müsli och toppa med.
Du behöver:
1 dl osaltade pistagenötter
5 msk flytande honung
1 dl grädde
2 1/2 dl Turkisk yoghurt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
Valfria bär, t ex blåbär, hallon & jordgubbar
Gör såhär:
Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna. Tillsätt 2 msk honung och låt koka ihop ca 1 min. Bred ut på bakplåtspapper. Låt kallna. Grovhacka honungsnötterna. Vispa grädden lätt. Tillsätt yoghurt och kardemumma. Fortsätt vispa till krämig konsistens. Fördela bären i glas eller skålar och klicka på yoghurtgrädden. Toppa med honungsnötterna och ringla över resten av honungen.