Matiga muffins som är lika gott på brunchen som att packa ner till utflykten.
Alpmuffins med ost & skinka
Ingredienser för ca 12 st – ca 30 minuter
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 100 g gruyèreost, i stavar
- 100 g bayonneskinka, tärnad
- 1/2 tsk salt
- 1 dl raps- eller matolja
- ca 12 körsbärstomater
- 1/2 dl riven gruyèreost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt väl i en bunke. Tillsätt ost och skinka.
- Blanda ägg, mjölk och olja i en bunke. Häll ner mjölblandningen. Rör om ordentligt.
- Fördela smeten i 10-12 dubbla muffinsformar eller ställ formarna i en muffinsplåt. Tryck ner en tomat i varje muffins och strö över den rivna gruyèreosten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.