Bakning

Alpmuffins med ost & skinka

Alpmuffins med ost & skinka

Matiga muffins som är lika gott på brunchen som att packa ner till utflykten. 

Alpmuffins med ost & skinka

Ingredienser för ca 12 st – ca 30 minuter

  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 100 g gruyèreost, i stavar
  • 100 g bayonneskinka, tärnad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl raps- eller matolja
  • ca 12 körsbärstomater
  • 1/2 dl riven gruyèreost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt väl i en bunke. Tillsätt ost och skinka.
  3. Blanda ägg, mjölk och olja i en bunke. Häll ner mjölblandningen. Rör om ordentligt.
  4. Fördela smeten i 10-12 dubbla muffinsformar eller ställ formarna i en muffinsplåt. Tryck ner en tomat i varje muffins och strö över den rivna gruyèreosten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Läs nästa

Vacker focaccia
Zucchinikaka med vallmo & citron