Bakning

Vacker focaccia

Vacker focaccia

Skapa något fint på din focaccia med hjälp av färska kryddor, oliver, tomat, sparris, lök, gräslök, paprika, frön, m.m Avsluta med att strö lite flingsalt över brödet innan du gräddar det i ugnen.

Grundrecept focaccia

25 g jäst, 1/2 förpackning, dela på diagonalen.
3 dl vatten, ljummet
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning

Gör så här

  • Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  • ´Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  • Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
  • Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
  • Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  • Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  • DEKORERA DEGARNA. Skapa något fint på din focaccia med hjälp av färska kryddor, oliver, tomat, sparris, lök, gräslök, paprika, frön, m.m Avsluta med att strö lite flingsalt över brödet innan du gräddar det i ugnen.Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

 

Läs nästa

Smördeg med vanilj och nektariner
Alpmuffins med ost & skinka