Bakning

Smördeg med vanilj och nektariner

Smördeg med vanilj och nektariner

Om du vill komma enkelt undan med en dessert som ser lyxig ut men som är galet enkel att att göra så är det här receptet till dig. Gillar du dessutom vanilj, smördeg och nektariner kan det bli en 10-poängare som kanske kommer att bli din paraddessert. Det som är så bra är att den går att toppa med det du råkar ha hemma i kyl eller frys. Sagt och gjort! Här kommer receptet. Lycka till och glad sommar!

  • 1 smördegsrulle, eller plattor.
  • Några nektariner.
  • ev 1 msk råsocker
  • 1 burk kesella vanilj
  • 1/2 dl blåbär, gärna färska

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Tina upp smördegsplattorna om de är frysta eller rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper (brukar gå ganska snabbt).
  3. Bred på kesellan och nagga kanterna.
  4. Skiva en nektarin och lägg över smördegen, strö över blåbären.
  5. Strö över råsocker på frukten och ställ in i ugnen.
  6. Grädda tills det blir gyllenbruna.
  7. Servera gärna när dom är lite varma. Passar bra tillsammans med ännu mer kesella vanilj eller vispad grädde eller bara som dom är.

Läs nästa

Ätbar ananasblomma
Vacker focaccia