Saftig zucchinikaka med smak av citron krisp från vallmo. Servera med en god kopp te.
2 dl rapsolja
1 ½ dl rörsocker, alt strösocker
3 ägg
1 ½ dl mild naturell lättyoghurt
100 g zucchini, grovriven (ca 2 dl)
Rivet skal och saft från 1 ekologisk citron
2 msk vallmofrö
1 ½ dl vetemjöll
1 ½ dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång brödform, cirka 1 ½ liter. Använd gärna kokosflingor att bröa formen.
Vispa ihop rapsolja, socker och ägg med elvisp. Tillsätt yoghurten och krama ur den rivna zucchinin och lägg i tillsammans med citronskal- och saft samt vallmofrö. Blanda de torra ingredienserna och vänd i det. Häll smeten i formen och grädda cirka 40-45 minuter tills en sticka är torr när du sticker mitt i kakan. Låt svalna. Servera med en god kopp te.