Bakning

Zucchinikaka med vallmo & citron

Zucchinikaka med vallmo & citron

Saftig zucchinikaka med smak av citron krisp från vallmo. Servera med en god kopp te. 

2 dl rapsolja

1 ½ dl rörsocker, alt strösocker

3 ägg

1 ½ dl mild naturell lättyoghurt

100 g zucchini, grovriven (ca 2 dl)

Rivet skal och saft från 1 ekologisk citron

2 msk vallmofrö

1 ½ dl vetemjöll

1 ½ dl grahamsmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång brödform, cirka 1 ½ liter. Använd gärna kokosflingor att bröa formen.

Vispa ihop rapsolja, socker och ägg med elvisp. Tillsätt yoghurten och krama ur den rivna zucchinin och lägg i tillsammans med citronskal- och saft samt vallmofrö. Blanda de torra ingredienserna och vänd i det. Häll smeten i formen och grädda cirka 40-45 minuter tills en sticka är torr när du sticker mitt i kakan. Låt svalna. Servera med en god kopp te.

 

Läs nästa

Alpmuffins med ost & skinka
Bananpannkaka