Bulle med bulle – en chokladboll och en urgröpt fralla, rätt och slätt. Traditionen sträcker sig långt tillbaka i Skåne, kanske ända till 1930-talet. Själva bulle med bulle-dagen drogs dock i gång 2014 av Helsingborgaren Daniel Glantz Persson. Sedan dess har ryktet vuxit och numera kan man till och med köpa bakverket på österrikiska och tyska konditorier, men då under namnet Schwedenbomben-Semmel.
Det visade sig snart att det många trodde var något skolelever åt på 1980-talet var en kaka som kan dateras ända tillbaka till 1943 i Helsingborg och alltså har funnits riktigt länge i Sydsverige.
BULLE MED BULLE
Du behöver till fyra pers.
- 4 st frallor
- 4 st chokladbollar
Gör så här:
- Dela frallorna. Lägg en chokladboll med varje underdel och tryck ut chokladbollen så den täcker hela underdelen av frallan. Lägg på locket. Vips, så har du en ”Bulle med bulle” klar att förtäras. Önskar du en varm och plattare ”bulle med bulle” så lägger du den i våffeljärnet mellan bakplåtspapper några minuter. Lycka till!