Bakning

Chokladmousse på kikärtsspad

Chokladmousse på kikärtsspad

Ja, det är sant. Och dessutom är den väldigt god. Jag överraskade familjen med en liten dessert igår. Jag berättade inte ingredienserna förrän alla slickat rent sina glas för i vanliga fall är barnen inte överförtjusta i kikärtor. De fick gissa men ingen hade rätt förutom att chokladen va den ena ingrediensen. När jag avslöjade kikärtsspadet så tyckte hälften att de va coolt och hälften fattade ingenting. Men en sak är säker, nästa gång det står hummus på bordet kommer det även bli chokladmousse till efterrätt.

CHOKLADMOUSSE PÅ KIKÄRTSSPAD

  • 1 förpackning kikärtor/burk
  • 100 g 70 % choklad (välj gärna laktosfri choklad)
  • Om du önskar mer sötma går det bra att smaksätta med 1 msk honung.
Gör så här
  • Häll av kikärtorna och spara ärtorna till hummus eller nåt annat gott.
  • Vispa kikärtsspadet med elvisp tills det är vitt och fluffigt och du kan forma toppar.
  • Smält under tiden chokladen i vattenbad.
  • Rör nu ner den smälta chokladen i kikärtsfluffet och vänd ner det tills allt har blandat sig.
  • Häll upp i portionsglas och ställ in i kyl i 1-2 timmar
  • Servera gärna med hallon eller annat bär.

 

Läs nästa

Knäckbräck
Fröknäcke