Bakning

Fröknäcke

Fröknäcke

Ett av mina absoluta favoritbröd och snacks är ett fröknäcke som har en rykande åtgång hemma hos oss. Man får vara snabb om man ska få en smakbit för alla vekar gå och bryta av en bit då och då, man kan helt enkelt inte låta bli. För några dagar sedan kom min ena dotter hem med ett fröknäcke de bakat i skolan. Gissa om familjen blev glad. Perfekt till soppan, frukost, fredagssnacks, ostbrickan, mellanmål. Det är verkligen gott till allt. Dessutom är det glutenfritt.

FRÖKNÄCKE

1 plåt
  • 2 dl majsmjöl
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2-1 dl pumpakärnor
  • ½ dl krossade linfrön
  • 2 ½ dl kokat vatten
  • ½ dl rapsolja
  • flingsalt

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Koka vattnet och tillsätt det och olja till mjöl- och fröblandningen. Rör ihop.
  3. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, dela i önskade stora bitar och strö över flingsalt.
  4. Grädda på 150 grader i mitten av ugnen ca 1 timme. (Tiden varierar beroende på ugn, håll koll så brödet inte bränns).

Läs nästa

Chokladmousse på kikärtsspad
Pannacotta med lingon