För några veckor sedan blev jag bjuden på frozen cheesecake. Jag är inte alls förtjust i ”vanlig” cheesecake så det här blev en glad överraskning. Trots grädde och färskost kändes cheesecaken väldigt frisk tack vare citronen. Jag fick receptet av min väninna och har redan bjudit på den vid två tillfällen. Den är prefekt att göra några dagar innan. Servera gärna med bär efter säsong. Jag hade frysta hallon som jag tinade upp och smaksatte lite med vaniljpulver.
Receptet kommer från Systrarna Eisenman.
FROZEN CHEESECAKE
Ingredienser
- 3 dl grädde
- 3 ägg, delade i gula & vita
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g färskost, t.ex philadelphiaost
- skalet av 1 citron
- 1 msk pressad citronsaft
- 6-7 digestivekex
- Färska eller frysta bär, t.ex hallonGör så här:
- Vispa grädden i en skål.
- Vispa äggulor, socker, vaniljsocker poröst i en annan skål. Blanda i färskost, citronskal och –saft. Vänd ner grädden.
- Vispa äggvitorna i en ren skål till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna i färskostkrämen.
- Fördela krämen i en pajform (ca 28 cm i diameter) med hög kant.
- Smula digestivekexen i en matberedare eller med hjälp av en mortel och strö över dem över krämen.
- Ställ in i frysen och låt stå i minst 2 timmar, eller tills krämen är fryst.
- Ta ut cheesecaken ur frysen cirka 10 minuter före servering. Garnera med valfria bär efter säsong.