Bakning

Frukostfrallor

Frukostfrallor

Det fantastiska brödet är lika fantastiskt som det låter. Lika gott är det enkelt att baka. Fyll frysen och plocka fram till veckans frukostar. Receptet kommer från Anna Bergenström.

Du behöver till ca 24 st bröd

  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 pkt jäst (25 g)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 12 1/2 dl vetemjöl, 750 g (jag brukar använda vetemjöl special)
  1. Smula jästen i en bunke. Lägg i salt och honung. Häll över mjölkvattnet och rör tills jästen löst sig.
  2. Rör ner mjölet. Det ska bli en lös deg.
  3. Täck bunken med en handduk och låt jäsa 1-2 timmar.
  4. Värm ugnen till 240-250 grader. Olja två plåtar med olivolja.
  5. Strö ut 1/2-1 dl vetemjöl på bakbordet. Stjälp upp den lösa degen över mjölet men knåda inte. Strö ytterligare mjöl över degen och platta försiktigt ut den med handen. Skär degen i ca 6 cm smala remsor, dela sedan varje remsa i ca 3 delar ”på snedden”. Flytta efterhand över bitarna på plåtarna.
  6. Grädda bröden (de behöver inte jäsa igen) direkt. Sätt in en plåt i taget mitt i ugnen. Grädda ca 17-20 minuter. Låt svalna utan handduk så blir de frasiga och fina.

Läs nästa

Påsktårta
Flätat pestobröd