Perfekt påskdessert eller en lyxigare avslutning på brunchen under påskhelgen.
KINDERÄGG FYLLDA MED CHOKLADMOUSSE, 6 ägg
- 6 chokladägg, t.ex kinderägg
- 3/4 dl vispgrädde
- 3/4 dl creme fraiche
- 60 g vit choklad
- några msk aprikospuré, finns i barnmathyllan, eller så använder någon gul sylt.
Gör så här:
- Skär bort så toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan plocka ut leksaken. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt.
- Smält den vita chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i micron. Låt svalna aningen.
- Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och crème fraiche i den smälta chokladen.
- Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en spritspåse. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Ta ut äggen. Gröp ett litet hål i moussen och klicka i lite puré i varje ägg. Servera direkt eller förvara i kylen. GLAD PÅSK!