Bakning

Rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Nybakat bröd och en kopp te är bland det godaste som finns. Nu när hösten är här blir jag ofta mer baksugen än andra tider på året. Just för att det känns så mysigt att baka. Jag följer Lindas bakskola på Instagram och där hittade jag det här receptet.

Ca 14 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
50 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
15–16 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

4. Kavla eller tryck ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1 ½ cm tjock.

5. Stansa ut rundlar, ca 12 cm.

6. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda brödet mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.

Läs nästa

Äppelkompott med vaniljgrädde & salta nötter
Fyllda chokladägg