Bakning

Glutenfri tårta

Glutenfri tårta

Jag valde att göra två rulltårtor som jag använde som tårtbottnar. (Receptet hittar ni nedan). Jag delade rulltårtsbottnarna på mitten så det blev fyra bottnar sammanlagt. Mellan lagren hade vi sylt oh grädde. Vi toppade tårtan med grön marsipan, sån som finns färdig på rulle. Vi klippte till en gräsplan. Nätet kommer från det som sitter runtom nektariner.

Du behöver till EN rulltårtsbotten:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Valfri sylt och grädde för fyllning och runtom tårtan
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 90 g (1,5 dl) Finax glutenfri mjölmix
  • ev. dekorationsgodis för tema på tårtan
  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjölmix, vaniljsocker, bakpulver och rör ned ägg/socker smeten. Rör till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper bestrött med vaniljsocker och strösocker.
  6. Låt kakan svalna innan du delar den.
  7. Bred på sylt på understa lagret. Lägg på nästa botten. Från på grädde blandat med sylt. Lägg på nästa botten. Bred på sylt. Lägg på den sista botten. Skär rent kanterna så det är jämnt när du stryker på ett tunt lager grädde på hela tårtan. Dekorera tårtan som du själv önskar.

Läs nästa

Kokosglass med smak av salt karamell
Bondkakor