Kokosglass med smak av salt karamell (innehåller varken mjölk eller vitt socker)
8 personer
Ingredienser
Kokosglass
3 dl cashewnötter (blötlagda i 4-6 timmar i kallt vatten, eller 1 timme i riktigt varmt vatten, låt rinna av)
4,5 dl fet kokosmjölk
3 msk kokosolja
1 dl lönn- eller agavesirap
1 tsk rent vaniljpulver
1 nypa havssalt
Salt dadelkaramell
14 urkärnade dadlar (om de är torra, blöt upp dem i varmt vatten i 10 min, låt torka)
1/2 tsk havssalt
1-3 msk varmt vatten (valfritt, för tunnare konsistens)
Gör så här:
Börja med kokosglassen
- Mixa ihop alla ingredienser. Häll upp i en form.
- Mixa sedan ihop dadlarna med salt och vatten. Konsistensen blir lite som seg sirap.
- Klicka i ”karamellen” i glassmeten och rör runt försiktigt med en gaffel.
- Ställ formen i frysen minst två timmar men helst över natten.
- Ta fram formen i god tid innan servering, minst 1 timme. För det tar lite tid att tina.
- Toppa gärna glassen med hasselnötter, kokosflingor och kakaonibs för beskheten. Lycka till!