Fira halloween med en läskigt god tårta dekorerad med spindelnät som gör av smält marshmallows. Toppa tårtan med spindlar som skapas av godis. Se filmen lite längre ner.
Ingredienser:
- Färdiga tårtbottnar, två paket om du vill ha en extra hög tårta
- Valfri fyllning men jag valde grädde blandat med frysta hallon, du kan även använda ganache om du tror det kommer blir något över innan du häller det över tårtan.
- Om du vill skapa en godisgömma i mitten av tårtan kan du skära ut en cirkel med ett glas i mitten på varje tårtbit innan du monterar den. Göm valfritt godis men nonstop funkar bra. Eller varför inte ormar eller maskliknande.
- Dekoration till tårtan
- 75 g marshmallows eller ca 10 st stora marshmallows
- Lägg marshmallows i en bunke som tål mikrovågsugn, och värm på högsta effekt i 20-sekundersintervaller. Kolla noga. När de smält helt, rör om.
- Ha lite neutral matolja på händerna när du ska hantera den smälta marshmallowesen. Sätt ihop händerna och dra ifrån så det skapas trådar som du lägger över tårtan. Se filmen nedan.
- Blandat godis som olika djur eller annat kul.
-
- Ganache att hälla över tårtan:
- 2 dl grädde
- 300 g mörk choklad
- 50 g smör
Koka upp grädden och tag bort kastrullen från värmen. Lägg direkt i chokladen. Låt chokladen ligga i någon minut, börja sedan röra om sakta tills chokladen smälter och det blir en blank fin smet. Tillsätt smöret direkt i mindre bitar och fortsätt röra om tills smöret är smält och smeten blank och fin. Det är viktigt att inte vänta utan göra det direkt, är temperaturen för låg smälter inte smöret. Skulle det inte smälta kan man alltid värma på kastrullen lite försiktigt så att det smälter. Häll över ganachen över tårtan och låt den stelna till innan du dekorerar den.
- Ganache att hälla över tårtan:
- 2 dl grädde
- 300 g mörk choklad
- 50 g smör
Koka upp grädden och tag bort kastrullen från värmen. Lägg direkt i chokladen. Låt chokladen ligga i någon minut, börja sedan röra om sakta tills chokladen smälter och det blir en blank fin smet. Tillsätt smöret direkt i mindre bitar och fortsätt röra om tills smöret är smält och smeten blank och fin. Det är viktigt att inte vänta utan göra det direkt, är temperaturen för låg smälter inte smöret. Skulle det inte smälta kan man alltid värma på kastrullen lite försiktigt så att det smälter. Häll över ganachen över tårtan och låt den stelna till innan du dekorerar den.